De sfeer


Veilig wonen
De Piekenhoef is niet alleen een ruime, groene wijk maar ook een veilige wijk. Daarom heeft de Piekenhoef het Politiekeurmerk. Dit keurmerk stelt ondermeer eisen aan het zicht vanuit de woning op geparkeerde auto’s en de kwaliteit van de verlichting van achterpaden, maar ook aan een goede inrichting van het openbaar gebied. Tevens worden richtlijnen gegeven voor de woningontwerpen en de woningen zelf moeten aan bepaalde eisen van inbraakveiligheid voldoen.

digitaal piekenhoef _DSC6846-1

digitaal piekenhoef _DSC7088-1

Samen spelen
Kinderen kunnen overal spelen in de Piekenhoef. De oudere kinderen in het bospark of op de skatebaan. De jongere jeugd kan terecht in de plantsoenen. Ook daar kan straks naar hartelust worden gespeeld. De kleuters en de peuters spelen vaak op het buurterf, waar de speeltoestellen zijn. Voor elke leeftijdsgroep is er wat wils binnen de eigen wijk.

De Piekenhoef. Midden in de natuur met de uitvalswegen richting Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven. En de faciliteiten van een grote stad in de buurt. Kijk op de kaart voor meer informatie over de gunstige ligging.

digitaal piekenhoef _DSC7200-1

digitaal piekenhoef _DSC7281-1

In de omgeving
Vind je het niet in Berghem? Oss heeft een ruim aanbod aan winkels. . En natuurlijk de talloze terrasjes in het gezellige winkelcentrum. Maar ook een keur aan recreatiemogelijkheden, zoals fiets- en wandelroutes langs de Maas en de Geffense Plas.

Oss heeft een groot aantal voorzieningen op het gebied van cultuur, ontspanning en recreatie. Het cultureel centrum de Groene Engel, Museum Jan Cunen en Theater de Lievekamp bijvoorbeeld. Een eigentijds museum dat aansluit bij kunst en uitingsvormen voor een breed publiek. In de regio Oss en zelfs internationaal.

Ken je Berghem en Oss nog niet zo goed? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de site van Mooi Berghem of toerisme in Oss.